Burdur Eğitim Fakültesi’nin Resim ve Müzik Öğretmenliği dışındaki bölümleri, 2012-2013 eğitim yılında İstiklal Yerleşkesi’nde eğitim verecekler.
Resim ve Müzik Öğretmenliği bölümleri ise, birkaç ay sonra, İstiklal Yerleşkesi’ne taşınarak, yerleşke de eğitim vermeye devam edecekler.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı’dan aldığımız bilgiye göre; Resim ve Müzik Öğretmenliği bölümlerinin taşınmaları ve 2012-2013 eğitim yılında İstiklal Yerleşkesi’nde eğitim verebilmeleri konusunda her türlü çalışma tamamlandı. Bilindiği üzere, Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, daha önce düzenle-diği basın toplantısında, Burdur’un birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını, bu nedenle üniversite binalarında yaklaşık bir yıl önce depreme dayanıklılık testleri yaptırmaya başladıklarını, ilk olarak Eğitim Fakültesi binasının testleri sonuçlandığını, fakülte binasının depreme dayanıklılık testleri olumsuz çıktığını ve bu nedenle birtakım hamleler yapmak gerektiğini dile getirmişti.
Rektör Prof. Dr. Saatcı, açıklamasında, Eğitim Fakültesini yeni yapılan İstiklal Yerleşkesi’ne taşımaya karar verdiklerini, taşınma işlemlerinin tamamlandığını belirterek, “Eğitim Fakültesi, gelecek eğitim öğretim yılında İstiklal Yerleşkesi’ndeki Fen Edebiyat Fakültesi ek binasında hizmet verecek. Merkez kampüste yer alan diğer fakülte ve binaların dayanıklılık testleri devam ediyor. Yapılacak tetkikler sonunda çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
Rektör Prof. Dr. Saatcı, gazetemize konuya dair yaptığı açıklamada, Burdur Eğitim Fakültesi’nin Resim İş ve Müzik Öğretmenliği bölümleri dışındaki bölümlerin öğrencilerinin, 2012-2013 eğitim döneminde İstiklal Yerleşkesi’nde eğitim göreceklerini, eğitim öğretimin yanında sosyal ihtiyaçların karşılanması içinde gerekli çalışmaların ve düzenlemelerin yapılmaya devam edildiğini belirterek, Resim İş ve Müzik Öğretmenliği bölümlerinin de 2-3 ay içinde ve bu yarı yıl döneminde İstiklal Yerleşkesi’ne taşınacağını, şimdilik Eğitim Fakültesi’nin, taşınan bölümlerinin yemekhane ve diğer sosyal ihtiyaçları karşılayacak çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getirdi.
Açıklamasında, MAKÜ Burdur Eğitim Fakültesi’ne bağlı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün 2011-2012 yılından itibaren, YÖK oluruyla kapatıldığını, 2012-2013 öğretim yılından itibaren Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı yerine Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu olarak öğrenci alınacağını, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun faydalandığı spor salonu ve diğer bütün oluşumların, merkez yerleşkesi içinde yer aldığını dile getirerek, üniversitelerde 1. Öğretimde öğrenim gören öğrencilerden üniversite harcı alınmaması doğrultusunda alınan Bakanlar kurulu kararının yürülüğe girdiğini ve artık 1. öğretimdeki öğrencilerin üniversite harcı ödemeyeceklerini, 2. öğretimdeki öğrencilerin ise üniversite harcı ödeyeceklerini vurguladı.