25°C
IMKB100 59.738
Değişim: %0,12 |
ALTIN 100,17
Değişim: %-0,34 |
USD 1,7610
Değişim: %-1,32 |
EUR 2,3710
Değişim: %-7,18 |
GBP 2,8014
Değişim: %-4,75 |
Son Güncelleme: 2012-02-26 16:05:28
|






![]() | Bugün | 4936 |
![]() | Dün | 8157 |
![]() | Bu Hafta | 13093 |
![]() | Geçen Hafta | 54864 |
![]() | Bu Ay | 200438 |
![]() | Geçen Ay | 186321 |
![]() | Toplam | 512204 |
Kent merkezinde bir süreden beri gerçekleştirilen saatli çöp toplama uygulamasında, sınıfta kaldığımızın resmi, aydınlatma direkleri, kaldırımlar ve dolmuş duraklarına poşetler içerisinde bırakılan evsel atıklar oldu. Dün sabah, Bahçelievler Mahallesinden Cumhuriyet Meydanına kadar uzanan şeritte, otoyolun ve kaldırımların her iki şeridine de bırakılan çöpler, hem kent güzelliğini gölgede bıraktı hem de hijyenik olmayan ortamlar oluşturdu.
Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamayla, yürüyüş yaparken, Isparta Gölcük mevkiinden Ağlasun İlçesi Sagalassos Bölgesi dağlık alanda kaybolan ve donmak tehlikesi geçiren Av. B.S., Jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Av. B.S.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Konuya ilişkin açıklama şöyle;
Isparta'da 8 gün önce kaybolan mermer işçisi İsa Karaboğa'nın cesedi Ağlasun ilçesi Köroğlu belinde bulundu. Evli ve bir çocuk babası İsa Karaboğan'ın (30) son olarak İ.K. ve K.K. ile telefonda konuştuğunu tespit eden polis, şahısları yakalayarak Ağlasun İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim etti.
Satranç Federasyonu İl Temsilciliğinden yapılan duyuruyla, İlköğretim okulları arası Satranç
Şampiyonasında, Gazi, Şeker ve Suna Uzal İlköğretim Okulları takımlarının dereceleri paylaştıkları açıklandı;
Suna Uzal İlköğretim Okulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. İlköğretim Okulları arası Satranç Turnuvası Gazi İlköğretim Okulu takımının birinciliği ile sona erdi. 18-19.Şubat tarihlerinde yapılan turnuvaya 7 farklı İlköğretim okulundan 9 takım katıldı.45 sporcunun yarıştığı turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve sporculara da madalya takdim edildi.Başhakemliğini Orhan ALTIN'ın yaptığı turnuva'da Serdar KAYA, Veli Dede AYGÜN ve Akın BİLGİN de hakem olarak görev yaptılar.
Turnuva SONUCU
Derece-Takım Adı-Puan
1- Gazi İlköğretim Okulu Siyah Vezir Takımı: 10
2- Şeker İlköğretim Okulu Satranç Kulübü: 7
3- Suna Uzal İlköğretim Okulu A Takımı: 6
Milletvekili H. Hami Yıldırım'ın basın danışmanlığından yayınlanan bültenle, vatandaşların Genel Sağlık Sigortasından faydalanabilmeleri için, www.sgk.gov.tr adresinde yer alan 50 Soruda Yeşilkart ve Gelir Testi başlığıyla hazırlanan bölümden ulaşılabilecekleri belirtilerek, Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışında kalanların, sosyal güvence ve sağlık güvencesi haklarının aynen devam ettiği açıklandı;
Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burdur Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na bağlı olarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasına geçildiğini söyleyerek vatandaşlarımızın bundan en iyi şekilde faydalanması gerektiğini bildirdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden, Yeni Düğün Salonuna kadar uzanan kaldırımın buz pistinden farkı yoktu. Yunus Emre Caddesinin yarısına yakın kısmında, kaldırımlar tamamen buzla kaplıydı. Gölgede kalan kaldırımlardaki karlar erimemiş, buza dönüşmüştü ve yürüyenler için tehlike arz eden durumlar oluştu.
Dün sabah kaldırımdan yürüyemeyen yayalar, mecburi olarak asfalt yolu kullanmak zorunda kaldı. Araçların yakınından yürüyüp, hayati riski göze alamayan vatandaşlar ise herşeye rağmen kaldırımdan yürümeye çalıştı. Yunus Emre Caddesi üzerindeki evde ikamet eden yaşlı bir kişi, bakkala alışveriş yapmak için hem kaldırımdan yürüdü hem de bahçe duvarlarının parmaklıklarına tutunarak ilerlemeye çalıştı. Yeni Düğün Salonunun önündeki dolmuş durağında inen üniversite öğrencileri de birbirlerine tutunarak ikişerli ve üçerli gruplar halinde yürümek zorunda kaldı.
Akdeniz Bölgesi'nin batısında yer alan BURDUR tanınmaya ve tanıtılmaya çok muhtaç bir ilimizdir.
Tanınmak; varlığını ve benliğini kabul ettirmektir. Bu bakımdan özel bir önem taşır tanınmak. Tanınmak için tanıtılmak gerekir. Bir ilin tanıtılması, öncelikle o ilin kimliğini taşıyan insanlara ve o ili yönetenlere düşer. Tanıtımda ilk akla gelen; Burdur Valiliği, Burdur Merkez Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu tanıtımın etkinliği yeterli olmadığı için, bu şehrin bir hemşehrisi olarak üzüntü duymaktayım. Nasıl mı? Şöyle:
Kütahya'da düzenlenen Türkiye Grup Maçları yarı finalinde birinci olan Burdurlu atletler, nisan ayında yapılacak ISSF Avrupa şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi temsil etmek istiyor. Gençlik Spor Bölge Takımı atletleri dün Anadolu Kız Meslek Lisesinde öğretmenleri ve okul müdürü Hatice Uyanık'ı ziyaret etti. Ziyarette, atletler kendilerine destek olanlara teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Hafta sonundaki, özellikle gece saatlerinde etkisini artıran soğuk havalar, TCK tanklarında zift sızıntısına neden oldu. Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece yaşanan soğuk havalar, Karayolları Müdürlüğü'nün Tren Garı altındaki tanklarından zift sızdırdı. Cumartesi sabahından itibaren de, karayolları ekipleri sızan zifti temizleyip, yolu kepçelerle düzelttiler.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden yapılan duyuru ile, MAKÜ'nün webometrik sıralamadaki başarısının devam ettiği belirtildi. Webometrics (Dünya Üniversiteleri Sıralaması) Türk Üniversiteleri arasında 67. sırada bulunan MAKÜ, sıralamada şu üniversiteleri geride bıraktı: Kırıkkale Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Gebze Teknoloji Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Işık Üniversitesi.