Projenin oluşumu ve hayata geçirilmesinde, Enmiyet Müdürlüğü binasında muhtarlarla toplantı yapıldığı ve şiddete dair bilgi ve uyarıların bulunduğu 500 adet broşürün dağıtıldığı aktarılırken, şiddete maruz kalanların başvurularındaki izleyecekleri yollar hakkında açıklamalar yapıldı. İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan da 9 sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplatıda bayan polislerden oluşan özel ekiplerin bu kapsamda çalıştığını ve herkesi Emniyet Müdürlüğü'ne davet ederek, ortam ve izlenecek yollar konusunda çay içmeye beklediklerini belirtti. Aydoğan, şiddete uğrayan vatandaşların sessiz kalmayıp, haklarını aramalaraı konusunda destek beklediklerini ve kendilerine gelen başvuruları takip edeceklerini dile getirdi. STK temsilcileri, şiddete uğrayan bayanlara polis desteğinin ardından yine yalnız kalarak, tekrar şiddet uygulandığını, bu konuda bilinçlendirme eksikliği olduğunu ifade ettiler. Toplantıda Emniyet Müdür yardımcıları tarafından projenin içeriği, geçen yılların şiddet konusundaki istatistiklerini ve teknik bilgileri aktardılar.
Düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan: "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de aile içi şiddeti mevcut, sayısı da oldukça kabarık. Bununla ilgili biz öncelikle muhtarlarımızla bir çalışma yaptık ve bundan sonra derneklerle de işbirliği yapıp çalışmamızı tüm Burdur sathına yaymak düşüncemiz oluştu. Siz katılımcı arkadaşlardan destek istiyoruz. 3 tane bayan polisimiz de sizlerle irtibat kuracak. Hazırladığımız broşürü ve yasal bilgileri sizlere aktaracaklar. Siz de değerli Burdurlu vatandaşlarımıza bu bilgileri aktarırsanız hem Burdur'a katkı koymuş olacak, ayrıca da aile içi şiddetin de önüne geçmiş olacağız. Aile içi şiddette sadece polis değil, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün, Sağlık Müdürlüğü'nün, Savcılık'ın gibi kuruluşların da görevleri var. Biz burada 'Polisin rolü nedir', onunla ilgili bilgileri paylaşmak istiyoruz.
Şiddete maruz kalan vatandaşlarımızın polis merkezllerine hiç çekinmeden gelmelerini istiyoruz. Çünkü polis merkezlerine geldiklerinde kendileriyle bayan polislerimiz muhatap olacak ve her aşamada beraber olacaklar. Geçmişte de vardı ama bu konuya daha hassas davranacağız. Polis merkezine müdacaat eden vatandaşımıza devletin şefkatini göstereceğiz, bundn kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda tüm personelimizi eğittik ve hepsi bu konuda eğitimini almış, her yıl da hizmet içi eğitimini alarak devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla ve hiç tereddüt etmeden polis merkezlerimize gelebilirler. Farkı, normal ziyaret etmenizle de herhangi bir şikayet durumunda da görecesiniz. Bu konuda siz STK temsilcilerinden destek bekliyoruz." dedi.
Haber: Haluk Sağlam










