Salı, 22 Mayıs 2012
An error occured - you set wrong location or data for your location are unavailable

IMKB100 59.738
Değişim: %0,12
piyasalar yukari
ALTIN 100,17
Değişim: %-0,34
piyasalar aşağı
USD 1,7610
Değişim: %-1,32
piyasalar aşağı
EUR 2,3710
Değişim: %-7,18
piyasalar aşağı
GBP 2,8014
Değişim: %-4,75
piyasalar aşağı
Son Güncelleme: 2012-02-26 16:05:28

Gazeteler

« Mayıs 2012 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Son Yorumlar

Ziyaretçi Sayacı

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün4238
mod_vvisit_counterDün8157
mod_vvisit_counterBu Hafta12395
mod_vvisit_counterGeçen Hafta54864
mod_vvisit_counterBu Ay199740
mod_vvisit_counterGeçen Ay186321
mod_vvisit_counterToplam511506

Sitede şu an: 39 ziyaretçi, 1 üye, 44 arama botu var
Perşembe, 26 Ocak 2012 11:37

"Seker Fabrikasını Burdur alsın" tehlikeli söylem

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)

BURTED Başkanı Kemal Aslan yayınla-dığı basın bülteniyle Burdur Şeker Fabrikası'nı Burdur alsın söyleminin tehlikeli bir söylem olduğuna dikkat çekti;

"Şeker İş'in Ankara'da düzenlediği "Şekerin Gele-ceği" konulu sempozyuma, Ticaret Sanayi Odası, Bor-sa, Pankobirlik, Ziraat Odası, Köy Koop, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Şoförler Odası, Sulama Koop. Birliği, Esnaf Odaları Birliği, Esnaf Odası, Ayak-kabıcılar Odası temsilcileri ile ilimizin 3 vekilinin, Bur-dur Şeker İş sendikasının davetlisi olarak Ankara'ya götürülüp, sempozyuma katılınıp, 19 ve 20 Ocak 2012 günlü gazetelere yansıyan açıkla-malarda, özelleştirilmesinin kesinleştiği kanaatine varılarak Burdur Şeker Fabri-kasının Burdur'lularca satın alınması çağrısı yaptıklarını ibretle okuduk.

 

Burdur Sivil Toplum Platformunca üç yılı aşkın bir süredir yürütülen Burdur Şeker Fabrikasını sattırmayacağız kam-panyalarına katılıp imza koyan Şeker İş, Köy Koop, Şoförler Odası, Esnaf Odası gibi oda ve birliklerin bu günkü tavrını an-laşılır bulmuyor bu kuruluş temsilcilerinin gazetelere yansıyan "Burdur Şeker Fabri-kasını Burdur'lu satın alsın" demeçlerine açıklık getirmelerini bekliyoruz.

Bu oyunu Burdur daha önce SÜT, Et-Balık özelleştirmelerinde yaşadı ve çok iyi bilmektedir. Özelleştirilmesini kabul etmek olan "Burdur'lu alsın" söylemi, kulağa hoş gelen ancak çok tehlikeli ve sakat bir söylemdir. Bunu söyledikten sonra siz Burdur Şeker Fabrikasını başka bir şirketin satın almasına ses çıkaramaz, karşı çıkamazsınız!

Zira Burdur Şeker Fabrikasını, Süt-te olduğu gibi Burdur'lulara da yedirmez-ler, burada ki tuzağı fark edememiş olma-larını bu kuruluşların başındaki temsilcilere yakıştıramıyoruz, nasıl böylesi bir tezgaha payanda olurlar anlayamıyoruz?

Yarın Şeker Fabrikası özelleştirilip, tekellere peşkeş çekildiğinde , basına yansıyan bu açıklamalara ortak edilen sendika, oda ve birlik temsilcileri bunun vebalinden-sorumluluğundan kurtulamazlar!

Özellikle Şeker İş Sendikası, KöyKoop, Şoförler Odası, Esnaf Odası başkanlarını bu konuda net tavır alıp, Burdur Şeker Fabrikasının özelleştirme yoluyla satılıp-satılmaması konusunda net söylemlerde bulunmaya davet ediyoruz.

Benzer bir çelişkiyi, 16.01.2012 günkü BURDUR gazetesindeki "Burdur şeker fabrikasını Burdur'lular satın alsın" demeciyle CHP Burdur milletvekili R.Kerim Özkan'ın sergilediğini görmekteyiz. Parti politikasıyla bağdaşmadığını düşündüğümüz bu açıklamaya CHP 'nin açıklık getirmesini bekliyoruz.

Burdur Sivil Toplum Platformu olarak herkesi; Karnından konuşmayı bırakıp, Burdur Şeker Fabrikasının satılmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Açıkça ifade etmeye çağırıyoruz."

Haber: Hasan Türkel

Okunma 106 defa

Yorum Ekle

Lütfen doldurulması gereken tüm alanları (* ile belirtilen) doldurunuz. Yorumunuz incelendikten sonra yayına alınacaktır. Temel HTML kodları geçerlidir.