Cuma, 18 Mayıs 2012
An error occured during parsing XML data. Please try again.

IMKB100 59.738
Değişim: %0,12
piyasalar yukari
ALTIN 100,17
Değişim: %-0,34
piyasalar aşağı
USD 1,7610
Değişim: %-1,32
piyasalar aşağı
EUR 2,3710
Değişim: %-7,18
piyasalar aşağı
GBP 2,8014
Değişim: %-4,75
piyasalar aşağı
Son Güncelleme: 2012-02-26 16:05:28

Gazeteler

« Mayıs 2012 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Son Yorumlar

Ziyaretçi Sayacı

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün3912
mod_vvisit_counterDün8738
mod_vvisit_counterBu Hafta36864
mod_vvisit_counterGeçen Hafta77286
mod_vvisit_counterBu Ay169345
mod_vvisit_counterGeçen Ay186321
mod_vvisit_counterToplam481111

Sitede şu an: 13 ziyaretçi, 65 arama botu var
Cuma, 06 Ocak 2012 11:30

Burdur, Sığır Yetiştiriciliği ve Süt Fuarına hazırlanıyor

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Burdur da bu yıl yapılacak Damızlık Sığır Yetiştiriciliği ve Süt İhtisas Fuarı organizasyonu için çalışmalar son hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Vali Süleyman Tapsız başkanlığında, sivil toplum kuruluşları başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ardından, ilgili kurumlar çalışmaları hızlandırmak için düğmeye bastı. Bu kapsamda, Vali Süleyman Tapsız'ın talimatıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, kurumlarındaki ilgili birim müdürleri ile birlikte İstanbul'da düzenlenen bir fuara katıldı. Fuar alanında, katılımcılarla bire bir görüşme imkanı bulan Mehmet Tuğrul ve Kamil Özcan, Burdur'un hayvancılık ve süt üretim potansiyelini anlatarak, katılımcıları ilimizde düzenlenecek fuara davet etti.

 

18-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Uzay Çatı altında, Burdur'da ilk kez düzenlenecek olan Damızlık Sığır Yetiştiriciliği ve Süt İhtisas Fuarı için Vali Yardımcısı Nadi Kılınçarslan başkanlığında, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Belediyesi, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Köy Koop başkanları veya temsilcilerinin katılacağı bir istişare toplantısı yapılacağı ve düzenli olarak yapılacak toplantılarla, katılımcıların yeni gelişmelerle ilgili bilgilendirileceği öğrenildi.

Vali Süleyman Tapsız, geçtiğimiz yıl valilikte düzenlenen, Ticaret ve Sanayi Odası Yusuf Keyik, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Köy Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı-Burdur Köy Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Yakup Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü'nün katıldığı toplantı da fuar hazırlıkları için startın verildiğini duyurmuştu.

Vali Süleyman Tapsız, toplantıda fuarla ilgili şunları söylemişti; "Almanya da Hanover düzenlenen tarım makineleri ve ekipmanları fuarına gittik. Burada gezdiğimiz bu fuar bizim ölçülerimizin çok üstünde bölgesel olarak düzenlenen önemli bir fuar. Ancak bizim Burdur gibi küçük ölçekli bir ilde böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştirmemiz gibi bir talebimiz de yok. Bu nedenle biz ancak bir bölümünü gerçekleştirmenin gayreti için  toplandık. Almanya'nın Hanover kentinde gördüğümüz ve gezme fırsatı bulduğumuz fuarda tarım alanında yüksek teknolojiler sergilenmektedir.

Burdur da Valilik, Tarım İl Müdürlüğü ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gelecek yıl 18-20 Mayıs tarihlerinde Damızlık Sığır Yetiştiriciliği ve Süt ihtisas fuarı şeklinde bir organizasyon yapılması planlanmaktadır. Burdur bu iki önemli üretim sektöründeki yüksek performansı ile adeta marka olmuş durumdadır. İlimiz de günlük 300 ile 600 ton arasında süt üretimi, yıllık on bin adet damızlık düve pazarlamaktadır. Burdur da gösterilen bu önemli performansın dışında Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği'nden daha güçlü bir örgüt yapısı ile Türkiye genelindeki birliklere örnektir. Biz bu nedenle mutlaka bu güne kadar gerçekleşmemiş bir konuda çalışmalar yapacağız.

Ayrıca Damızlık Sığır Yetiştiriciliği ve Süt İhtisas fuarı kapsamın da 21 Mayıs günü kutlanacak Dünya Süt içme günü dolaysı ile süt içme yarışması düzenlenecek. Yapılan bu organizasyon ile de Guinnes rekorlar kitabına girmeyi deneyeceğiz daha önce bu konuda yapılan yarışmalarda çeşitli nedenlerle başarılamamış belki bu konuda yine başarı elde edilmesi söz konusu olmaz. Ancak geçmiş yıllarda yapılan yarışmalar da olduğu gibi ülke genelinde insanların zihinlerinde yer alacaktır."

Haber: Hacer Zeren

Okunma 160 defa

Yorum Ekle

Lütfen doldurulması gereken tüm alanları (* ile belirtilen) doldurunuz. Yorumunuz incelendikten sonra yayına alınacaktır. Temel HTML kodları geçerlidir.